Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Aktuální sazby hypoték: Sazby se přibližují hranici 3 %

Hypoindex.cz, 12. srpna 2021 (15:20)

Letošní rok se nese ve znamení růstu úrokových sazeb hypoték. Ani v červenci a na začátku srpna tomu nebylo jinak. Až na skupinu ČSOB, která připravila akční nabídku, většina bank pokračuje ve zdražování hypoték. Sazby se pozvolna přibližují tříprocentní hranici.

Skupina ČSOB se zatím jako jediná rozhodla od srpna hypotéky zlevnit. V rámci akční nabídky zvýšila slevu za sjednání pojištění schopnosti splácet, pojištění Forte či za splácení inkasem z druhého účtu spoludlužníka při sjednání pojištění Náš domov na 0,2 %.

Touto slevou se snížila úroková sazba všech sledovaných fixací v ČSOB a Hypoteční bance o 0,1 procentního bodu. Sazby hypoték s fixací na jeden a tři roky se opět vrátily pod 2,5 % p. a. na 2,49 % p. a. a s fixací na pět let klesly na 2,59 % p. a. Akční nabídka není zatím časově omezena.

Česká spořitelna s platností od 26. července zvýšila sazby všech sledovaných fixací o 0,1 procentního bodu. Hypotéky s fixací na jeden rok zdražily na 3,14 % p. a., s fixací na tři roky na 2,64 % p. a. a sazba pětileté fixace se přehoupla za hranici 2,5 % p.a. na 2,54 % p. a.

Komerční banka srovnala sazby všech sledovaných fixací na úroveň jednoleté fixace. S platností od 1. srpna se tak zvýšila sazba tříleté fixace o 0,3 procentního bodu a pětileté o 0,1 procentního bodu na 2,79 % p. a.

Fio banka zvýšila sazby hypoték o 0,1 procentního bodu. Hypotéky s fixací na jeden rok nabízí od 1,78 % p. a. a s fixací na tři roky od 1,98 % p. a. Sazby hypoték s fixací na pět let se vrátily nad dvouprocentní hranici poprvé od května 2020 a začínají na 2,08 % p. a.

mBank přistoupila na konci července k výraznějšímu zdražení hypoték. Zatímco sazby hypoték s fixací na jeden rok zvýšila o 0,1 procentního bodu na 2,74 % p. a. a sazby hypoték s fixací na pět let o 0,2 procentního bodu na 2,64 % p. a., sazby hypoték s fixací na pět let vzrostly o 0,4 procentního bodu na 2,84 % p. a. mBank se tak na poli pětiletých fixací dostala zatím nejblíže tříprocentní hranici.

Raiffeisenbank zvýšila sazby jednoletých fixací o 0,31 procentního bodu na 2,29 % p. a., sazby tříletých fixací o tři desetiny na 2,59 % p. a. a pětiletých fixací o 0,29 procentního bodu na 2,79 % p. a.

UniCredit Bank zvýšila sazby hypoték s fixací na tři a pět let shodně o 0,2 procentního bodu na 2,69 % p. a. Sberbank zdražila nepatrně (o 0,05 procentního bodu) pouze tříleté fixace, které nově začínají na 2,29 % p. a.

ČNB tento týden opět pravděpodobně zvýší základní úrokovou sazbu o dalších 25 bazických bodů na 0,75 %, což s určitým zpožděním dolehne i na hypoteční trh. A v letošním roce to navíc nemusí být zvýšení poslední.

Do cen hypoték se postupně propisuje také růst sazeb na mezibankovním trhu, který v posledních měsících sílí. Úrokové sazby hypoték tak porostou i v následujících měsících. Tříprocentní hranice nabídkových sazeb pětiletých fixací může být již brzy pokořena.

více čtěte na: www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!