Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Města důvěřují bytovým družstvům a nastartují spolupráci

Hypoindex.cz, 14. srpna 2021 (16:40)

Aktuální data ze spolku DoDružstva ukázala, že přes 70 % zájemců o družstevní bydlení jsou mladé rodiny. Zájmem obcí pak zůstává udržení střední třídy ve městech a dostatek bytů pro potřebné profese. V České republice navíc prudce roste cena stavebního materiálu. Ukazuje se, že družstevní výstavba může být jedním z řešení bytové krize.

Dostupnost bydlení se snižuje. Ke stoupající ceně pozemků, zdlouhavému stavebnímu řízení a vysoké daňové zátěži se v tomto roce přidává i prudký růst stavebních materiálů. Jednou z cest je podpora družstevního bydlení.

Spolek DoDružstva se snaží sbírat zájemce o družstevní výstavbu, vytvářet prostředí pro jejich edukaci, ale také přinášet podněty do diskuse, které se objevují ve veřejném sektoru v oblasti družstevnictví. Poslední data ukazují, že více než 80 % zájemců o družstevní bydlení je z metropole. Největší zájem je o bydlení v Praze 4, 5, 8 a 9 a dokonce nechybí ani Praha 6, známá spíše rezidenčním bydlením.

Města a obce hledají způsob, jak udržet lidi ve městech a obcích, jak jim zajistit dostupné bydlení tam, kde mají po ruce dostupnou municipalitní infrastrukturu (školky, školy, zdravotní služby, volnočasové aktivity – kulturu či sport). Spolupráce mezi obcemi a družstevníky by mohla být řešením. Nejbolavější je situace v české metropoli, kde by podle spolku DoDružstva uvítalo družstevní byt více než 80 % zájemců, kteří se na platformu obrátili.

Bytová družstva znovu staví. Činí tak bez podpory ze strany státu a zatím i bez větší spolupráce s municipalitami. Některé příklady úspěšných realizací družstevních projektů napříč Českou republikou lze nalézt například v Opavě, Dobrušce, Liberci nebo Praze. Důležitá je také spolupráce se zakládajícími bytovými družstvy při následné správě novostaveb. Dlouhodobý neziskový princip a empatie ke komunitnímu soužití jsou spojujícím prvkem municipalit a bytových družstev.

více čtěte na: www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!