Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Realitní investice razantně vzrostly

Stavebni-forum.cz, 31. srpna 2021 (12:10)

Celkový objem investic do komerčních nemovitostí v České republice se ve druhém čtvrtletí roku 2021 vyšplhal na 426 milionů eur. Podle statistik společnosti Savills se ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku jedná o 42% nárůst, přičemž oproti prvnímu čtvrtletí letošního roku se investiční aktivita zvýšila o 47 %.

Tuzemští investoři investovali během druhého čtvrtletí 2021 do komerčních nemovitostí v celé zemi 160 milionů eur a získali devět ze 14 prodaných nemovitostí, tři v Praze a šest na regionálních trzích. Přeshraniční investice přesáhly hodnoty 266 milionů eur, což je o 77 % více než v předchozím čtvrtletí, a tvořily 62 % celkového investičního objemu za druhé čtvrtletí 2021. Praha byla pro zahraniční investory nakupující komerční nemovitosti opět první volbou, když 90 % zahraničního kapitálu za druhé čtvrtletí bylo investováno v hlavním městě, zatímco v prvním čtvrtletí 2021 to bylo 51 %.

Průměrná velikost investiční transakce dosáhla 30,5 milionu eur, což je 10 milionů pod čtvrtletním průměrem běžným před pandemií. Trh stále čeká na návrat větších transakcí, které by přesáhly hodnotu 100 milionů eur.

Již čtvrté čtvrtletí po sobě, od třetího čtvrtletí 2020, zůstaly výnosy z nejlepších nemovitostí ve všech realitních sektorech beze změn. U nejlepších kancelářských nemovitostí v Praze se díky nízkému objemu nové výstavby a stabilnímu nájemnému ustálily na úrovni 4,10 %. Výnosy ze vhodně umístěných a dobře pronajatých moderních průmyslových prostor se pohybují kolem 4,25 %. V segmentu prvotřídních nákupních center chybí na trhu relevantní transakce, nicméně odhad výnosů u nejúspěšnějších projektů v Praze by se stále pohyboval kolem 5,75 %.

Současně investoři vstupují na rezidenční trh – objevují se různé transakce, z nichž většina se měla formu „forwardových“ struktur, kdy se investoři zavázuje k akvizici projektů ještě před zahájením výstavby nebo v jejím průběhu. Nicméně rezidenční výnosy jsou podle F. Watsona v současnosti nejnižší ze všech realitních sektorů a nebylo by velkým překvapením kdyby ještě dále klesly.

více čtěte na: www.stavebni-forum.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!