Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

I neprodané byty budou nadále zdražovat. Mohou za to ceny stavebního materiálu

Hypoindex.cz, 9. září 2021 (15:00)

Zdražující stavební materiál komplikuje život nejen těm, kteří staví dům, ale i lidem, kteří se poohlížejí po již postaveném bytu k rekonstrukci. Ceny klíčových vstupů typu dřeva, betonu a oceli vyrostly o desítky procent, ceny stavebních izolací se zdvojnásobily.

„Dostali jsme se podle mě aktuálně do začarovaného kruhu, kdy se sešlo několik klíčových faktorů. Jednak zdražení stavebního materiálu, a to ne pouze kvůli covid situaci ale mnoha jiných nezávislých faktorů ve světě, jako je cena ropy, nedostatek kontejnerů a tak dále. S tím souvisí i zdražení stavebních prací, jelikož při dražších vstupech se zvýšily často i marže stavebních společností. Pokud tedy zrovna společnosti neřeší problémy s nedostatkem pracovní síly. A jednak z obavy rostoucí inflace se odráží ve zvyšování úrokových sazeb ze strany ČNB, určitě ne poslednímu v tomto roce,“ vysvětluje Vlastimil Bijota, partner fondu DaVinci Investments.

Bankovní rada České národní banky zvýšila začátkem srpna úrokové sazby. Základní úroková sazba, od níž se odvíjí úročení komerčních úvěrů, stoupla o 0,25procentního bodu na 0,75 procenta. Zvýšení sazeb se na zdražení hypoték projeví postupně.

Cenový nárůst tedy zvýhodňuje již postavené nemovitosti, citelný rozdíl bude zřetelný i u nově stavěných luxusních realit. Zvyšování cen stavebních vstupů postihne veškerou výstavbu včetně malo a středně metrážních bytů na okrajích měst.

Otázkou je tedy, co teď. Kdo se stavbou, či rekonstrukcí nepospíchá, bylo by lepší počkat. Na podzim by mohly stavební materiály a práce alespoň trochu zlevnit. Naopak koupit byt se vyplatí spíše dříve než později. Ceny nemovitostí budou stagnovat nebo růst, a to jak u developerských projektů, tak i u secondhandových bytů.

více čtěte na: www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!