Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Nájemní bydlení se stává druhým největším realitním sektorem v Evropě

Skypaper.cz, 26. října 2021 (08:00)

Nájemní bydlení se stává druhým největším realitním segmentem v Evropě. S částkou 24,1 miliardy eur tvořil 23 % investičních objemů zaznamenaných v prvním pololetí 2021 ve 12 zemích, které mezinárodní realitní poradenská společnost Savills sleduje. Pro srovnání činí pětiletý průměr 16 %. Největší podíl na celkovém objemu představovaly investice do kancelářských prostor, které tvořily 28 % (29,3 miliardy eur).

V posledních čtvrtletích investoři projevili důvěru v defenzivní vlastnosti nájemního bydlení, zvýšili alokace kapitálu do rezidenčních sektorů a spustili nové fondy. Investice do sektoru nájemního bydlení představovaly přibližně třetinu investiční aktivity na trzích ve Švédsku (31 %), Španělsku (32 %), Německu (32 %), Dánsku (34 %) a Finsku (42 %).

„Silná konkurence tlačí výnosy rychle dolů. V roce 2020 dosáhly výnosy z prémiových nemovitostí rekordně nízkých úrovní s evropským průměrem 3,2 %. Rozdíl mezi výnosy z nájemního bydlení a dlouhodobých dluhopisů však zůstává atraktivní a činí 290 bazických bodů, ve srovnání s dlouhodobým průměrem 237 bazických bodů (2012 - 2021), a vzhledem k přetrvávající atraktivitě tohoto sektoru očekáváme, že na trh vstoupí nové skupiny investorů a zavedené skupiny investorů se budou s rostoucí konkurencí zaměřovat na nové lokality, především z geografického hlediska,“ říká vedoucí oddělení Savills pro Evropu Marcus Roberts.

„Rostoucí poptávka po nájemním bydlení v kombinaci s nedostatečnou nabídkou bydlení zvyšuje ceny nájemného v Evropě. Od roku 2015 vzrostlo průměrné nájemné v sektoru nájemního bydlení ve 27 městech v průměru o 4,6 % ročně. Vzhledem k tomu, že tempo výstavby nového bydlení nedokáže ve většině velkých evropských měst pokrýt poptávku, očekává se, že nájemné bude i nadále růst,“ dodává ředitelka průzkumu trhu Savills pro Evropu Eri Mitsostergiou.

„Zájem investorů v ČR o nájemní bydlení je odrazem příznivého sentimentu, který je patrný v mnoha dalších evropských zemích. Nerovnováha mezi nabídkou a poptávkou po bydlení, kterou ještě zhoršuje pomalý povolovací proces (zejména v Praze), poskytuje řadu důvodů pro investice do nájemní bydlení. V krátkodobém až střednědobém horizontu se očekává růst cen nájemného, a jak vyplývá ze zprávy European Multifamily, mezi výnosy v Praze a jinými velkými evropskými městy je stále mezera. Tato kombinace základní udržitelné poptávky, růstu příjmů a izolovaného výnosu poskytuje důkaz pro budoucnost investic do nájemního bydlení v ČR,“ míní ředitel investičního poradenství Savills CZ & SK Fraser Watson.

Nájemní bydlení stává druhým největším realitním segmentem v Evropě. S částkou 24,1 miliardy eur tvořil 23 % investičních objemů zaznamenaných v prvním pololetí 2021 ve 12 zemích, které mezinárodní realitní poradenská společnost Savills sleduje. Pro srovnání činí pětiletý průměr 16 %. Největší podíl na celkovém objemu představovaly investice do kancelářských prostor, které tvořily 28 % (29,3 miliardy eur).


více čtěte na: www.skypaper.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!