Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Evropské trhy s nemovitostmi dosáhly na konci 2021 růst o 39 %

Skypaper.cz, 15. února 2022 (08:00)

Ve Francii představovalo poslední čtvrtletí 41 % ročních objemů všech transakcí a změnilo celkový obraz o roku 2021. Bylo to druhé nejsilnější poslední čtvrtletí v Německu za posledních 10 let, v Itálii znamenal prodej portfolia Reale za 1,3 miliardy eur společnosti Blackstone největší realitní obchod v zemi za posledních 10 let. V Británii a Irsku se investice vrátily na úroveň, která nebyla zaznamenána od doby před pandemií.

Průmyslová a logistická aktiva se opět ukázala jako magnet pro investory, kteří se snaží využít ekonomických změn urychlených pandemií. Navzdory tomu nebyl na předních trzích, jako je Německo a Británie, nouze o zájem o kancelářské nemovitosti. „Investoři očekávají, že kanceláře zůstanou ústředním bodem, zejména s ohledem na rostoucí povědomí o nevýhodách práce na dálku a že omikron se zdá být méně virulentní než předchozí varianty COVID-19,“ říká výkonný ředitel Colliers Luke Dawson.

Objevily se také známky obnoveného zájmu o hotelová a maloobchodní aktiva, která pandemie vážně zasáhla, zejména ve Středomoří. „Na trzích, jako je Itálie, zájem investorů o pohostinská zařízení je nyní mnohem silnější, a to navzdory pandemii, která nevedla k žádnému rozsáhlému snížení cen,“ líčí.

Dychtivost investorů je tak velká, že řada trhů bude v roce 2022 čelit omezením nabídky. „Na některých trzích je stále obtížné najít přijatelné výnosy v odvětvích, jako je logistika a kanceláře. To může povzbudit investory, aby se přesunuli k segmentům, které byly v roce 2021 více přehlíženy, jako je maloobchod, nebo aby prozkoumali širší segmenty rizikové křivky,“ míní ředitel Colliers v Británii Richard Divall.

Do nemovitostí v Británii bylo ve 4. čtvrtletí investováno přibližně 13 miliard GBP (15,6 miliardy eur), přičemž se očekává, že toto číslo poroste s aktualizací obchodů v databázi, což posune roční úhrn na nejvyšší úrovně od času před pandemií v roku 2018. Průmyslový sektor se ukázal jako opravdový vítěz, který v roce 2021 přilákal 15 miliard liber – zdaleka nejvyšší roční úhrn v historii.

Německo ve 4. čtvrtletí vykázalo druhé nejsilnější závěrečné čtvrtletí za 10 let a pravděpodobně ho čeká ještě lepší výsledky, protože řada transakcí byla odložena na letošek. Očekává se, že objemy investic do komerčních nemovitostí pro rok 2022 budou minimálně odpovídat 60 miliardám eur v roce 2021 a mohly by se potenciálně vyšplhat mnohem výše, pokud se země vyhne dalším blokádám.

Francie zaznamenala loni 8% pokles tržní aktivity ve srovnání s předchozím rokem a skončila na 25 miliardách eur. Ve 4. čtvrtletí však došlo k dramatickému vzestupu objemu investic ve výši 10,3 miliardy eur v důsledku prudkého růstu velkých transakcí (+ 100 milionů eur) v Paříži. Kanceláře zůstaly nejoblíbenější třídou aktiv, ale sektor průmyslu a logistiky zaznamenal rekordní rok a tvoří 25 % veškeré činnosti.

Kanceláře již nejsou nejoblíbenější třídou aktiv pro komerční nemovitosti v Itálii, přičemž průmyslová a logistická aktiva jsou nyní na přední pozici. Nákup distribučního centra Amazon Cividate u Bergama jihokorejským Midasem ve 4. čtvrtletí činil 190 milionů eur.

Investice do španělských hotelů dosáhly ve 4. čtvrtletí loni 733 milionů eur a 3,18 miliardy eur za celý rok, což z nich v roce 2021 dělá nejoblíbenější třídu aktiv v zemi. Apetit a likvidita investorů jsou na rekordních maximech a vzniká tlak na prodejce snížit ceny. Ve 4. čtvrtletí do tohoto odvětví vstoupila společnost Sixth Street prostřednictvím akvizice pěti prázdninových hotelů za 85 milionů eur včetně rekonstrukcí.


více čtěte na: www.skypaper.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!