Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

V Praze se připravuje 134 tisíc bytů, stát může získat přes 180 mld. Kč na DPH

Skypaper.cz, 7. července 2022 (08:00)

Počet připravovaných nových bytů v Praze stoupl už na 134 tisíc, což je meziročně o 11 tisíc více. Tempo povolování je ale ve srovnání s okolními velkými zahraničními městy nejhorší. V posledních 5 letech prošlo schvalovacím procesem v průměru jen zhruba 4400 nových bytů ročně. Všech 134 tisíc bytů by tak trvalo povolit přes 30 let. Vyplývá to z analýz developera Central Group.

Investoři novými projekty reagují na vysokou poptávku, která v posledních letech rapidně rostla a loni dosáhla dokonce historického maxima. „V Praze se loni podle údajů ČSÚ v bytových domech povolilo 8031 nových bytů. Je to nejlepší výsledek od roku 2007, Praha ale potřebuje kvůli deficitu z minulých let povolovat a stavět minimálně 10 - 15 tisíc nových bytů ročně,“ říká šéf Central Group Dušan Kunovský.

Asi 60 % všech bytů v přípravě nyní připadá na Prahu 9, 5 a 4. Nejvíc bytů (24 % z celkového počtu) se chystá v Praze 9, kde je množství brownfieldů. V tomto městském obvodě se připravuje téměř 33 tisíc nových bytů, v Praze 5 je to 27 tisíc bytů a v Praze 4 necelých 20 tisíc bytů. Ve srovnání s okolními metropolemi je tempo povolování v české metropoli nejpomalejší. Ve Varšavě nebo Vídni se povoluje 2,5krát až 3krát tolik bytů co v Praze.

V aktuálních cenách je celková hodnota všech připravovaných bytů v Praze zhruba 1,4 bilionu korun a státu by z nich na DPH připadlo přes 180 miliard Kč. Další desítky miliard by získalo hlavní město formou nově zavedených příspěvků investorů na veřejnou infrastrukturu.


více čtěte na: www.skypaper.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!