Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

Studentské byty: Nejdražší je Praha, nejrychleji zdražují Zlín a Pardubice

skypaper.cz, 27. srpna 2022 (08:00)

Tradičně nejdražší je pro studenty Praha. Dva vysokoškoláci bydlící v 70metrovém bytě v současnosti zaplatí každý více než 12 tisíc Kč měsíčně. Pokud se rozhodnou bydlet ve čtyřech, cena se poprvé přehoupne v průměru přes 7 tisíc korun. Obojí je zhruba o pětinu více než loni. V Brně si dva lidé ve středně velkém bytě musí připravit více než 10 tisíc Kč, čtyři osoby mohou i s poplatky bydlet za necelých šest tisíc. Uvádí to server Bezrealitky.

Praha ani Brno však nezdražují nejvíce – ceny za spolubydlení totiž nejrychleji rostou ve Zlíně, Pardubicích a Českých Budějovicích. A situace se podle šéfa Bezrealitek Jana Škrabánka bude v září zhoršovat i v dalších krajských městech. Mají méně nájemních bytů než česká a moravská metropole a nejsou připravena na vlnu zájmu.

Studenti tak pravděpodobně letos navážou na trend z roku 2018 – kvůli volnější kapacitě bydlení i cenám budou stále více mířit za hranice měst. Před čtyřmi lety to vedlo k výraznému protažení dojezdové doby – v Praze a okolí studenti pro nižší cenu akceptovali 80 minut od domova na univerzitu.

Obnovený zájem o bydlení v soukromí a vysoké ceny se mohou stát šancí pro majitele nemovitostí. V Česku by se tak mohl začít prosazovat takzvaný „norský pronájem“ – tedy pronájem pokojíku celých pater nebo třeba jen přístavby u běžných rodinných domů, který pomůže jejich majitelům bojovat proti růstu cen energií a dalších nákladů na bydlení.

„V Norsku se s menším místem k pronájmu počítá jako s běžným prvkem už při stavbě rodinných domů. Je to jednoduchá cesta jak zvyšovat příjem domácnosti ve velice drahé zemi. A v Česku nás nyní čeká něco podobného – ostatně není to nic, co bychom z minulosti neznali. Máme desítky tisíc dvougeneračních rodinných domů, kde však žije jen jedna generace obyvatel a pro které se nyní jejich provoz stane neúnosný. Pronájem studentům nebo běžné domácnosti tak může být rozumná cesta, jak to kompenzovat,“ míní Škrabánek.

Více na www.skypaper.cz

Projekty s online rezervací

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!