Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Stavebnictví v srpnu zmírnilo pokles na 0,4 %, za rok 2022 má stoupnout

skypaper.cz, 8. října 2022 (16:01)

Stavební produkce v srpnu reálně meziročně klesla o 0,4 %, meziměsíčně byla vyšší o 1,4 %. Produkce v pozemním stavitelství se ve srovnání se stejným měsícem minulého roku zvýšila o 0,1 %., inženýrského stavitelství klesla o 1,4 %. „Růst stavební produkce dále tlumí vysoké ceny stavebních prací i materiálů,“ říká ředitel odboru statistiky ČSÚ Radek Matějka. "Hlavně díky povedenému začátku roku podle nás v roce 2022 stavebnictví poroste o 2 - 4 %," míní anaůytik Next Finance Jiří Cihlář.

Úřady vydaly 7425 stavebních povolení, meziročně o 9,1 % méně. „Orientační hodnota stavebních povolení dosáhla 38 miliardy Kč a meziročně klesla o 6,3 %. Loni v srpnu bylo ale povoleno větší množství velkých staveb. Po jejich odečtu by hodnota meziročně rostla o 15 % a růst by si zachovala i po zohlednění cenového vývoje,“ líčí vedoucí oddělení statistiky stavebnictví a bytové výstavby Petra Cuřínová.

Průměrný počet zaměstnanců ve stavebnictví se meziročně zvýšil o 0,2 %. Průměrná hrubá měsíční nominální mzda vzrostla o 12,9 %.

Počet zahájených bytů meziročně klesl o 12 % a dosáhl 4025. Počet dokončených bytů vzrostl o 60,9 % na 3639. "Od začátku roku se v Praze podle aktuálních dat ČSÚ povolilo 3252 nových bytů. Opět se tak ukazuje, že loňský rok s rekordním počtem povolených bytů byl pouze světlou výjimkou. K ní navíc přispěla i stagnace v povolování bytové výstavby v roce 2020 kvůli administrativním problémům spojeným s pandemií a jejich odložení do roku 2021," uvádí výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

"Výstavba rodinných domů a bytů je stále silná. Rychlejšímu rozvoji trhu kromě drahého materiálu a cen energií, tak nebrání nedostatečná výstavba, ale spíše vysoké ceny nemovitostí a drahé hypotéky. S ohledem na vyšší cenu materiálů přistupují stavebníci ke stavbám obezřetněji - hledají úspory, slevují ze svých požadavků, stavějí svépomocí, kladou důraz na energetickou úspornost nebo alternativní zdroje energie. V posledních měsících jsme svědky nižší poptávky investorů a tomu odpovídá i menší počet vydaných stavebních povolení," generální ředitel Xella pro ČR a Slovensko Peter Markovič.

Stavební produkce podle údajů Eurostatu v červenci 2022 v EU27 meziročně vzrostla o 1,3 %. Pozemní stavitelství se zvýšilo o 1,2 % a inženýrské stavitelství o 1,3 %.

Více čtěte na www.skypaper.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!