Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Fincentrum Hypoindex listopad 2022: Slevové akce končí, sazby opět rostou

hypoindex.cz, 10. listopadu 2022 (16:01)

Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu po dvou měsících poklesu v listopadu opět vzrostla. Období stabilních úrokových sazeb přesto zatím nekončí. Jak dlouho se hypoteční sazby udrží na současných úrovních?

Průměrná nabídková sazba vzrostla na 6,31 %

Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu po poklesech v září a říjnu opět za poslední měsíc vzrostla, a to o 11 bazických bodů. K 7. listopadu tak průměrná sazba činila 6,31 % p. a.

„Zvýšení této sazby stejně jako snižování v minulých dvou měsících mají na svědomí akční slevy. Ty totiž před slabší zimní sezonou skončily. Nicméně tyto drobné výkyvy jsou součástí běžného fungování hypotečního trhu a spíše jen potvrzují naše předpovědi o období stabilních úrokových sazeb, které by mělo trvat na přelomu i počátku roku 2023,“ uvedl Jiří Sýkora, specialista oddělení produktového managementu společnosti Fincentrum & Swiss Life Select.

V listopadu loňského roku činila průměrná nabídková sazba hypoték ještě 3,39 % p. a. Za poslední rok tak vzrostla průměrná sazba již téměř o tři procentní body.

Z odpovědí stavebních společností je zřejmé, že kvalita materiálů jde většinou ruku v ruce s cenou. Tuto skutečnost uvedlo 95 % společností pozemního a 86 % společností inženýrského stavitelství. Za kvalitnější materiál investoři dle 66 % odpovědí stavebních společností zaplatí víc o 10 – 19 % ceny méně kvalitního materiálu. Plných 68 % stavebních společností se shoduje, že investor díky použití kvalitního materiálu při výstavbě může ušetřit na následné údržbě budovy 5 až 19 % nákladů na údržbu.

Více čtěte na www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!