Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Vzít hypotéku je stále výhodnější než nechat úspory užírat inflací

hypoindex.cz, 7. prosince 2022 (16:01)

Pro všechny, kteří míří do vlastního, to však nemusí nutně znamenat „stopku“. Naopak. Koupě nemovitosti v Česku je i nadále vnímána jako bezpečný přístav, který dlouhodobě ukázal, že umí inflaci porazit. Při dnešním tempu znehodnocování úspor nedává smysl držet peníze na účtu. Dá se na to koukat jinou optikou: rozdíl mezi inflací a úrokovou sazbou je v podstatě to, co klient svou investicí “vydělá”.

Domácnosti by tedy měly respektovat jedno důležité pravidlo: nesnažit se načasovat trh. Pokud aktuálně řeší otázku bydlení a na trhu se objeví nemovitost, která splňuje jejich požadavky, nemá smysl čekat na lepší dobu. Na nákup nemovitosti se totiž nelze dívat jen pohledem trendů následujícího roku nebo dvou. V budoucnu sice mohou být hypoteční sazby nižší, vzrostou ale zase ceny nemovitostí, které nyní oproti loňsku klesají a ještě klesat budou. Už nyní vidíme po celém Česku v cenách návrat o celý rok zpět a vývoj směruje ještě k dalším výrazným poklesům.

Otálet nemá smysl ani se stavbou, pozemků se propad cen nemovitostí netýká

„Vyčkávání se nevyplatí ani v případě, kdy si lidé chtějí vzít hypotéku na stavbu vlastního domu a koupi pozemku. Ceny pozemků totiž rostou kontinuálně a platí to i o situaci, kdy ceny domů a bytů stagnují nebo klesají. Jen v říjnu podle údajů ze skupiny M&M Reality stouply ceny stavebních pozemků o dalších 7 procent. A podobné to je i u stavebních materiálů – jejich cena je závislá na ceně vstupů a lidské práce. A ani jedno se pravděpodobně v dohledné době rychle snižovat nebude,“ uvedla Joanna Samková, obchodní ředitelka M&M Finance.

Na trhu je zároveň možné narazit na řadu výhodných rozestavěných nemovitostí, jejichž majitelé projevují velkou ochotu na tom se domluvit. Kupec tak získá nové bydlení rychleji, často vyřešenými kritickými „detaily“, jako je napojení na lokální infrastrukturu. O tom, že si nemusí dělat starosti se stavebním povolením, případnou stavební uzávěrou v obci nebo jejím regulačním plánem ani nemluvě.

Nový standard – dobře pojištěná hypotéka

Situace má samozřejmě celou řadu „ale“. Domácnosti svírá nejistota rostoucích nákladů, řada firem začíná propouštět anebo o tom alespoň uvažuje. To na trh přináší celou řadu nových standardů – roste zájem o pojištění splácení hypotéky i spojení hypotéky s životním pojištěním. Správné zvolení a nastavení pojistného produktu proto může v budoucnu vyřešit nepředvídanou událost.

Více čtěte na www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!