Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Splátky hypoték by za dva roky mohly být levnější než nájem

hypoindex.cz, 30. prosince 2022 (16:01)

Bankovní rada ČNB na svém středečním zasedání ponechala základní úrokovou sazbu beze změny. Pro hypoteční trh by to vzhledem k pravděpodobnému vrcholu inflace, která letos pustošila českou ekonomiku, mohlo znamenat období stability úrokových sazeb, a nyní už s výhledem na jejich postupné snižování.

Stabilní zůstane do budoucna také cena nových bytů. Výrazně se ale stále zvyšují nájmy, které v Praze meziročně vylétly o 20 až 30 % a stále rostou. Pokud by v následujících dvou letech nájmy rostly v průměru jen o 10 % ročně, nové byty by si udržely stávající ceny a úrokové sazby hypoték by podle očekávání postupně klesly až ke 3 %, splátka hypotéky bude v průměru obdobná, nebo dokonce nižší než nájemné. Například za pražský byt o nejpoptávanější dispozici 2+kk by tak za dva roky nájemník měsíčně zaplatil 28.500 Kč, zatímco majitel by na splátce hypotéky (LTV 80) dal 27.200 Kč.

Lidé, kteří letos museli kvůli drahým a obtížně dostupným hypotékám místo pořízení vlastního bytu volit pronájem, tak mohou zahlédnout světlo na konci tunelu, kdy za obdobnou, a dokonce i nižší cenu než nájemné budou moci splácet vysněné vlastní bydlení.

Více čtěte na www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!