Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Komentář: Uplynulý rok otřásl trhem financování nemovitostí

hypoindex.cz, 31. ledna 2023 (16:01)

Dění v uplynulém roce výrazně otřáslo trhem financování nemovitostí. Původ je možné vysledovat nejen k rozhodnutí ČNB zvyšovat úrokové sazby, ale i k opětovnému zavedení tzv. makroobezřetnostních opatření. K celkovému ochlazení trhu tak přispělo například zpřísnění podmínek, jako je poměr mezi výší poptávaného úvěru a celkovým příjmem žadatele, jeho celkovým zadlužením, nebo jistinou, kterou žadatel disponuje. Obdobná regulace přirozeně zapříčiňuje obavy veřejnosti o dostupnost vlastního bydlení a přispěla nepochybně i ke snížení poptávky po koupi bytů či domů.

Ačkoliv si bohužel bude muset řada zájemců o nákup vlastního bydlení ještě nějakou chvíli počkat, současná situace nabízí i řadu příležitostí. Nižší poptávka pravděpodobně povede k tlaku na prodejce – zejména ti, kteří nabízejí nemovitosti ve vzdálenějších lokalitách, či s horším energetickým standardem budou muset zvážit, jak pracovat s prodejní cenou.

Relativně vysoké náklady na provoz domácností pak navíc otevírají cestu zajímavým trendům, jako je úsporné bydlení. Právě to začalo již v roce 2022 nabírat na popularitě a podle našich odhadů bude sílit i v roce 2023. Jak Hypoteční banka, tak celá finanční skupina ČSOB je připravena na tento trend reagovat a klientům dlouhodobě nabízíme například hypotéku na úsporné bydlení, ale i půjčku na udržitelné inovace (jako je fotovoltaika, čerpadlo, nebo zateplení) a řadu dalších služeb.

Více čtěte na www.hypoindex.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!