Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

Soural: To nejhorší máme za sebou. Nastartovat realitní prodeje pomohli i institucionální investoři

newstream.cz, 10. srpna 2023 (07:01)

Ruku v ruce s oživením na hypotečním trhu ve druhém kvartále letošního roku přichází oživení na trhu s novostavbami. V Praze se jich prodala tisícovka za necelých devět miliard korun. Z analýzy developerů Central Group, Trigema a Skanska Residential dále vyplývá, že ceny za metr čtvereční se stále drží v průměru na 150 tisících korunách.

„Developerský trh se začíná zalévat sluncem a krásným počasím. Čísla za první pololetí letošního roku naznačují, že se odrážíme ode dna a realitní trh se probouzí,“ konstatuje majitel společnosti Trigema Marcel Soural na tiskové konferenci k představení výsledků za uplynulý kvartál.

Jako nejhorší hodnotí přitom druhé pololetí loňského roku, kdy v Praze prodala necelá tisícovka bytů. Tedy stejný počet jako v letošním druhém čtvrtletí.

Realitní trh se oklepává z krize

Nárůst prodejů podle Sourala kopíruje hypoteční trh, i ten už třetí měsíc v řadě zaznamenává zvýšení zájmu o uzavření hypotečních úvěrů.

S optimismem trojice největších tuzemských developerů vyhlíží i budoucnost. „Odhadujeme, že do konce roku bychom se mohli dostat na prodej čtyř tisíc bytů. Myslím, že to není nereálné,“ dodává Soural.

Velkou roli v počtu prodaných bytů podle Sourala hráli a nadále budou hrát i institucionální investoři. Kolik z celkového množství prodaných bytů od začátku roku šlo ale do jejich rukou data neukazují. Podle odhadu šéfa mezinárodního developera Skanska Residential Petra Michálka to ale může být něco kolem dvou stovek.

Oživení lze pozorovat i na secondhandovém trhu. Oproti předchozímu kvartálu narostl podle databáze Dataligence počet transakcí o 30 procent. A zároveň zpomalil pokles cen. Metr čtvereční vyjde na 124 tisíc.

Více čtěte na www.newstream.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!