Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Vyhledáváč
inzerce

Realitní
fakta

Realitní
novinky

Slovník
pojmů

Blog

Datová
platforma

V Praze se letos postaví téměř 100 tisíc m2 kanceláří, tři čtvrtiny pronajaty a ceny rostou

skypaper.cz, 1. října 2023 (07:01)

Neobsazenost kancelářských budov v Praze je stabilní, nová výstavba je z důvodu přísnějších podmínek financování vlažná a ceny za kancelářské prostory tak rostou. Přesto z přibližně 96 000 čtverečních metrů nových ploch, které se letos v Praze postaví, je už tři měsíce před koncem roku asi 75 % pronajato. Firmy, které se chtějí stěhovat do nových kanceláří, tak naráží na omezené možnosti a vyšší ceny musí akceptovat.

Mezi dokončované kancelářské budovy, které budou mít v době otevření téměř kompletně pronajato, patří například Masaryčka, Legatica v Nové Waltrovce, Red Court, Block Karlín či první budova v projektu Hagibor. Tyto projekty nabízí celkem 60 000 m2 kancelářských prostor, celková poptávka však letos pravděpodobně opět přesáhne 500 000 m2. Zájem o prostory v oblíbených lokalitách, jako je například Karlín, je takový, že některé projekty se na trh ani nedostanou a jsou pronajaty již před začátkem své výstavby.

„Vzhledem k nedostatku nové výstavby je jasné, že nájemci, kteří se chtějí stěhovat do nového v populární lokalitě, nemají tolik na výběr. Z letos nově dokončených kanceláří zbývá na trhu již jen asi čtvrtina. O řadě těchto prostor ale s klienty již také jednáme a pravděpodobně se tak většinu podaří pronajmout před dokončením budovy. Poptávka po kvalitních kancelářích je vysoká a často se stává, že o jeden prostor svádí boj několik zájemců,“ říká Radek Procházka z Prochazka & Partners.

Po letech, kdy se home office stal normou, se zdá, že kvalita kanceláří je jedním z klíčových benefitů, které firmy mohou nabídnout a tím i lákadlem pro návrat zaměstnanců. Návrat do kanceláře nemusí znamenat úplné opuštění home office, ale může přinést rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. „Korporátní klientela se musí o místu pro podnikání rozhodovat rychleji a strategičtěji. Ceny nájemného nepůjdou dolů, a to i vinou vysokých cen stavebních materiálů a výstavby. Zatímco u kanceláří nyní vidíme zdražení nájmu kolem 15 %, u industriálních nemovitostí je to dokonce 50 %,“ dodává Procházka.

Více čtěte na www.skypaper.cz

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!